jueves, 15 de noviembre de 2012

Sant Albert Magne


Sant Albert Magne va néixer a Lauingen, Baviera, entre 1193 i 1206 (la data no està del tot clara) en una noble família de la diòcesis de Augsburg.

Va començar els estudis sobre lleis a Pàdua (Padova, Itàlia) al voltant de 1220, on va profunditzar en els estudis de la filosofia aristotèlica. L’any 1224 sentí la crida de Déu i entrà a formar part de la Ordre de Predicadors . 

L’any 1228 retorna a la seva pàtria i es dedica a la ensenyança  a Colonia, tot i que va anar a altres centres i va acabar de professor a La Sorbona de París, a on va tenir de deixeble predilecte a Sant Tomàs d’Aquino.

Apart de predicar i de dedicar – se a la docència, a París, va treballar en la traducció, classificació i comentant el textos d’Aristòtil. També va estudiar botànica i alquímia i va realitzar nombrosos experiments els quals, ell entenia, servien per a classificar els fets observar, idea força diferent de la dels fundadors de la ciència moderna com va ser Galileo Galilei.

Un dels seus treballs més importants va ser el descobriment de l’arsènic (en botànica i alquímia), tot i que també va fer treballs destacables en els camps de la geografia i l’astronomia on explicava, amb arguments força sòlids, que la Terra no era plana sinó rodona.

L’any 1260 va ser ordenat bisbe de la seu de Ratisbona, càrrec que va abandonar l’any 1263, desprès d’haver solucionat greus problemes de la diòcesi amb el consentiment del Papa Urbà IV.

Va morir el 15 de novembre de 1280 (a la edat de 87 o 74 anys, depenent de les fonts) .

L’any 1622 va ser beatificat, tot i que la canonització no va ser fins el 16 de desembre de 1931, per el Papa Piu XI, que el va proclamar Doctor de la Església, títol equivalent a la canonització.

Sant Albert es celebra el 15 de novembre i és el sant patró dels estudiants de ciències naturals, químiques i exactes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario